BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Maandag 2022-12-19 te 20.00 tot en met 2022-12-19

soort aktiviteit :

Voordracht

Vissen van de onderste plank! door Wilfried Van der Elst

dit gaat door in : Zaal O.C.Runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt om 20u00
en wordt georganiseerd door :

Tanichthys Hasselt

Meer inlichtingen :
Wilfried was verzorger in het aquarium van de Antwerpse Zoo en was dus verantwoordelijk voor héél wat aquaria en vissen. Hij is al enkele keren op televisie verschenen (oa: “Het leven zoals het is: de zoo”, “Iedereen beroemd”), en wordt regelmatig als expert in z’n vakgebied aangesproken. Daarnaast is hij niet vies van wat Stand-up comedy en doet hij ook aan camera-phishing.
 
Maar wat bedoelt hij precies met “vissen van de onderste plank”? Hij legt het je graag zelf uit:
 
“Wel, vissen die je het beste wat frisser houdt. Bijvoorbeeld op de onderste plank van je aquariumkamertje. Ik heb deze uitdrukking mogen lenen van de sympathieke Jan Klungers. Hij is al lang een liefhebber van soorten die het graag wat frisser willen.
 
Dit heeft niets met krenterigheid te maken, maar echt met de gezondheid van de vissen. Het zou later blijken dat dit nog veel belangrijker is dan ik voorheen dacht. Ze komen van wat men weleens “subtropische” gebieden pleegt te noemen. Voor ons lijken verre gebieden altijd tropisch (= heet), maar dat is echt niet altijd zo.”
 
Een hele tijd geleden begon ik me te interesseren voor vissen voor het onverwarmde aquarium. Voor vele mensen is dit synoniem voor goudvissen. Wel deze mensen zullen enorm verrast zijn. Ook de “ervaren” aquariaan zal toch wel wat soorten zien passeren die hij nog nooit gezien heeft. Ik weet het, straffe uitspraak, maar kom maar kijken!
 
En voor de mensen die denken dat er geen kleur op zit, tja, dan moet je komen zien.”
 
Tijdens de pauze organiseren we weer een supertombola. Heb je wat planten op overschot na het snoeien? Breng ze gerust mee! Iemand anders is er wellicht blij mee!
 
De toegang is gratis en iedereen is welkom, jong en oud!
 
Tot dan!
 

tel : 0495121613 E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

Affiche A4 ;

 

Terug naar overzicht