BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Zaterdag 2020-11-21 te 20.00 tot en met 2020-11-21

soort aktiviteit :

Voordracht

Het aquarium van Lissabon - Eddy Van Santen

dit gaat door in : ons lokaal
en wordt georganiseerd door :

Aquarianen Gent vzw.

Meer inlichtingen :

Kunt ge u dit voorstellen… een aquarium van 40m lang? Dit “bakje” staat in “Het Aquarium van Lissabon” en is ingericht als een zeewateraquarium.

Dat voor het inrichten van een dergelijk aquarium een gewoon binnenfiltertje met een luchtpompje niet volstaat, hoeft zeker geen betoog.

Het gebouw waar dit aquarium staat opgesteld, heeft een heel specifieke architectuur die lijkt op een vliegdekschip. Het bevindt zich in het Park van Naçoës en werd gebouwd voor de expo ’98 en werd uiteindelijk een heel indrukwekkend bouwwerk!

Het aquarium is één van de grootste van Europa. Het bouwen van een dergelijk aquarium heeft als bedoeling ons een totaalbeeld te tonen van het onderwaterleven verspreid over de hele wereld.

Vanavond gaat de spreker, dhr. Rudy Van Santen, ons dit project voorstellen en zijn wij in de mogelijkheid om achter de schermen mee te kijken hoe de technische uitrusting van een dergelijk aquarium er uit ziet. In het echt ziet het er misschien realistischer uit, maar dankzij de PowerPointpresentatie gaan wij toch een goed beeld kunnen vormen van wat er zoal komt kijken bij een dergelijk project.

 

Zijt ge curieus? Kom dan kijken en luisteren !

E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht