BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Zaterdag 2020-09-19 te 15.00 tot en met 2020-09-19

soort aktiviteit :

Workshop

Op zoek naar watervlooien en andere voedseldieren

dit gaat door in :  Ons NIEUW lokaal is het startpunt
en wordt georganiseerd door :

Aquarianen Gent vzw.

Meer inlichtingen : Deze ledenvergadering wordt wel een heel “specialleke”. Daar waar onze voordrachten starten om 20 u, trekken wij deze maal al de natuur in op zoek naar watervlooien, mysis, cyclops en andere organismen.

 

Vertrekkend van aan onze club om 15 u, gaan wij gewapend met schepnetten en de nodige emmers, op zoek naar voedseldieren die onze vissen op hun menu staan hebben. Het is de bedoeling om in de vijver van het Munkpark, in de volksmond “het vrijersparkje” (aan de Munkkaai), levende organismen te vangen. Hopelijk slagen wij hierin.

 

Eénmaal dit achter de rug is, trekken wij terug naar ons clublokaal waar wij zullen vergast worden op een broodjesmaaltijd die zoals steeds zal verzorgd worden door onze dames. Na het verorberen van onze broodjes zal er besproken worden wat er zoal werd gevangen en welke organismen in aanmerking komen om aan onze vissen te geven. Het spreekt vanzelf dat er ook wat “bijvangst” in onze netten zal terechtkomen die eventueel schadelijk zijn voor ons visbestand.

 

Het wordt dus een heel afwisselende bijeenkomst met enerzijds een praktische bedoening en anderzijds een theoretische uiteenzetting.

 

Het één sluit het andere niet uit! Diegenen die niet kunnen deelnemen aan het vangen van de voedseldieren, kunnen nog altijd de theoretische uitleg komen beluisteren en vice versa.

 

E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht