BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Vrijdag 2019-06-07 te 20.00 tot en met 2019-06-07

soort aktiviteit :

Voordracht

Bos- en natuuronderzoek door  Johan Auwerx

dit gaat door in : Ons lokaal
en wordt georganiseerd door :

Aquarianen Gent vzw.

Meer inlichtingen :

Dit wordt ongetwijfeld een “specialleke”. Wij, als aquarium/terrariumliefhebber, houden ons vooral bezig met de tropische, subtropische en koudwatervissen of verwanten. Over het algemeen hebben wij ons tot doel gesteld om onze bewoners in een optimale conditie te houden om ze zo proberen te kweken. 

Maar hebben wij ook nog wel oog voor wat er zoal met de fauna en de flora van onze planeet “Aarde” te gebeuren staat?! Het behoud van ons Moedertje Natuur is momenteel “hot”, zie maar de protestbewegingen van o.a. onze jeugd die (terecht) hun toekomst willen gevrijwaard zien wat het milieu betreft. De heer Johan Auwerx, werkend als deskundige in het instituut Natuur- en Bosonderzoek, gaat ons deze avond een lezing brengen over deze materie.

De werking van deze dienst komt aan bod met aandacht voor de soorten biotopen, het milieu en het beleid, ruimte en beheer, enz. Het spreekt vanzelf dat alles onmogelijk op deze avond kan verwerkt worden. Er wordt wel een schets gemaakt over het reilen en zeilen van deze dienst. 

We hebben Johan de volledige vrijheid gegeven over de inhoud van de lezing en zijn ervan overtuigd dat wij grote ogen gaan opentrekken van wat er allemaal komt kijken bij een goed natuur- en bosbeheer.

 

E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht