BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Vrijdag 2017-09-01 te 20.00 tot en met 2017-09-01

soort aktiviteit :

Voordracht

 Het Tanganyika-meer door Philippe Van Overmeire

dit gaat door in :  Ons lokaal
en wordt georganiseerd door :

Aquarianen Gent vzw.

Meer inlichtingen :  Als er één iemand is die het reilen en zeilen kent van wat er allemaal te beleven valt in het Tanganyika-meer op gebied van vissen, is het wel Philippe Van Overmeire.

Over schelpbewoners, de bekende “straalvinnigen” en vooral de Tropheus- en Ciprychromisfamilie kan je hem niets nieuws vertellen (te nemen met een korreltje zout, men is nooit te oud om te leren). Hij heeft zijn hart verpand aan deze verschillende soorten. Als geen ander weet hij hoe een Tanganyika-aquarium moet ingericht worden. Getuige hiervan het Nano- aquarium met schelpbewoners en het grote showaquarium in ons clublokaal die door zijn toedoen zijn ingericht.

Genoeg verdiende pluimen op zijn hoed gestoken. Philippe brengt ons vanavond met zijn voordracht zijn ervaringen over naar jullie in verband met het inrichten, het houden en verzorgen van de vissen uit dit slenkmeer van Afrika.

Er was een tijd dat cichlidenliefhebbers het meer moesten hebben van Malawicichliden omwille van hun mooie kleuren. De laatste jaren is er een kentering gekomen en is er meer interesse gerezen voor de vissen uit het Tanganyika-meer.

Ik denk dat na deze voordracht dit laatste nog zal bevestigd worden.

Kom luisteren: Philippe is altijd op zijn best bij een groot publiek!

E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht